Přepuštěné máslo GHÍ
Během posledních pár let se můžeme s ghí setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. GHÍ napomáhá trávení, upravuje hladinu lipidů, nezvyšuje hladinu cholesterolu,ale naopak snižuje, vyživuje nervové buňky, podporuje učení, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost, napomáhá detoxikaci, omlazuje, má hojivé účinky. GHÍ máslo lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Místo oleje, másla, sádla..má vysoký bod zápalu, tudíž se nepřipaluje. Je výborné ke smažení i pečení a i ve studené kuchyni lze použít do pomazánek,nebo obyčejně namazat na chleba..má velmi příjemnou oříškovovu chuť a taková dušená zelenina na GHÍ je excelentní :-) (sama jsem se o tom přesvědčila) Je vhodné pro alergiky na laktózu a je přirozeně bezlepkové. A ne jen vnitřně, ale i zvenku je GHÍ velmi dobrý pomocník při suchých rukách, lehkých popáleninách, je příjemné i na obličeji a zároveň i šikovný pomocník při masážích. Má všestranné účinky a obsahuje vitamín A, B3, E a mnoho minerálů. I já ho zkusila a mohu jen doporučit. Já zkusila toto :


